Jobb hangulat

LEHANGOLT VAGY? JAVÍTS A HANGULATODON AMINOSAVAKKAL!

Ha egy ideje úgy érzed, hogy elnyelt a mindennapok feneketlen kútja, és nem tudsz feltöltődni még a kedvenc időtöltéseid során sem, akkor érdemes gyanakodnod arra, hogy kissé kibillent a hormonháztartásod.
Ennek számos oka is lehet, és ha más tünetek is társulnak hozzá, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulnod.

Bárkivel előfordulhat, hogy különösebb ok nélkül lehangolt időszakon esik át, aminek a hátterében fehérje hiány is állhat. A fehérje az egyik legfontosabb tápanyagunk, amire nagy szükségünk van, hiszen ez szolgál az egész szervezetünk üzemanyagául.

A fehérjét aminosavakra bontja a testünk, és többek között a hormonokhoz, enzimekhez, az izmokhoz, a csontokhoz, a bőrhöz, a hajhoz, a körmökhöz és még sok minden máshoz használja fel őket.

Ha azonban nem áll elegendő mennyiségű, vagy minőségű fehérje a rendelkezésre, akkor a szervezet folyamatai felborulhatnak, rosszabb esetben valamilyen krónikus betegséggé fajulhatnak.

Esszenciális aminosavak és a hormonok

A számunkra szükséges aminosavak közül nyolc esszenciális, ami azt jelenti, hogy ezeket kizárólag külső forrásból tudjuk bejuttatni a szervezetbe. (Lásd: Mi az aminosav?)

A triptofán egyike a nyolc esszenciális aminosavnak. A szerotonin termeléséhez szükséges, ami neurotranszmitterként (ingerület átvivő anyag) működik a szervezetben. A szerotonin a hangulat, az alvás és a viselkedés legfőbb szabályozója. Az alacsony szerotonin szintet a depressziós hangulathoz és az alvászavarokhoz kötik.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a triptofán fogyasztása csökkentheti a depresszió tüneteit, hangulatjavító hatással bírhat és javíthatja az alvás minőségét. Egy újabb, 19 napig tartó kísérletben, hatvan idős nő bevonásával végzett vizsgálat során azt állapították meg, hogy napi 1 gramm triptofán növelte az illetők szubjektív energiáját és javította a hangulatukat is a placebo csoporthoz képest.

Akkor a triptofán szedése a megoldás a problémára?

Lehetséges, hogy a triptofán pótlása önmagában is megoldja a problémát. Azonban érdemes megfontolni még az alábbiakat is.
Az aminosav az emberi testben olyan, mint az építőanyag egy építkezésen. Akkor megy minden jól, ha a szükséges mennyiségben áll a rendelkezésünkre. Ha valamelyik hiányzik, az éppen olyan gond lehet, mintha valamiből több van.

Aki épített már házat, az emlékezhet arra, hogy egy megmaradt kupac építőanyagtól mekkora gond lehet megszabadulni. Igaz, talán nem akkora, mint azzal szembesülni, hogy szinte minden van a falazáshoz, ami szükséges, csak víz nincs.

Ezért fontos az aminosavak ideális aránya

Hasonlóképpen van ez a fehérjék előállításához szükséges aminosavakkal is. Ha csak egy hiányzik a nyolc létfontosságú építőelemből, akkor lelassul, vagy megáll a fehérje szintézis, ami számos krónikus állapot hátterében áll.

Kisebb probléma, de probléma, ha valamelyikből több van, mint ami szükséges. Ilyenkor a szervezetünk megszabadul a feleslegtől egyszerűen úgy, hogy kalóriává alakítja, illetve más haszontalan melléktermékké.

Az Amino Primo esszenciális aminosav arányaiban pontosan egy felnőtt ember aminosav szükségletét tartalmazza. Sem többet, sem kevesebbet. Vizsgálatokon alapuló mérések szerint közel 100%-ban képes a szervezet sejtépítésre felhasználni anélkül, hogy bármennyi is felesleges és drága kalóriává, vagy ammóniává alakulna.

Ezért érdemes aminosavakkal támogatni az étrendünket

Érthető, hogy aminosavat enni fehérje helyett, vagy akár fehérjét enni rántott hús helyett, nem tűnik természetes megközelítésnek. Nem is az.

A legjobb az lenne, ha mindannyian egészséges, nem antibiotikumokon és szteroidokon táplált állatok húsából juthatnánk hozzá az értékes fehérjékhez. Vagy vegánként/ vegetáriánusként csakis ellenőrzött biogazdálkodásból, tartósítószerektől mentesen szerezhetnénk az élelmiszert.

Vagy, hogy hogy mindenki kellő figyelmet fordítana a kiegyensúlyozott táplálkozásra az életmódjának megfelelően. De legfőképpen, hogy mindenkinek olyan fontos lenne a saját egészsége, hogy figyel a szervezete jelzéseire, és időben változtatna azon, amin szükséges.

Tudjuk, hogy minden szervezetnek más a története. Vannak, akik mögött rögösebb út áll, és kevesebb türelem, figyelem, vagy szeretet jutott osztályrészül, (például valamilyen krónikus betegség miatt).

„Hiszünk abban, hogy a változáshoz, a változtatáshoz sosem késő.”

Ebben segíthet neked az Amint Primo esszenciális aminosav készítmény azzal, hogy gondoskodik a szervezeted számára az egyik legfontosabb tápanyagról, méghozzá a megfelelő mennyiségben és arányban.

A betegségének oka 8 hiányzó tápanyag könyv olvasása

Szeretnél többet megtudni az aminosavak fontosságáról? Rendeld meg ingyen szállítással a 8 hiányzó tápanyag című könyvünket, amiben elsősorban arra koncentráltunk hogy milyen betegségekhez (vagy azok láncolatához) vezethet az aminosavak hiánya.

Neked ajánljuk az esszenciális aminosavakat,

  • ha valamilyen krónikus betegséggel küzdesz pl. magas vérnyomás, vércukor
  • ha hormonális egyensúly problémákkal küzdesz
  • ha szeretnéd támogatni a szervezetedet a gyógyulásban
  • ha tényleg szeretnél érdemben tenni az egészségedért
  • ha szeretnél javítani az általános állapotodon és a közérzeteden
  • ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű fehérjét
  • ha nem fogyasztasz kellően jó minőségű fehérjét
  • ha valamilyen felszívódási problémával, ételérzékenységgel küzdesz

Így juthatsz hozzá a legegyszerűbben

Az Amino Primo egy esszenciális aminosav készítmény, melyet naponta szedhetsz többféle adagolásban is. A tabletták csakis a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák a megfelelő arányban, semmi mást. Nincsenek további állagjavítók, vagy egyéb ismeretlen nevű hozzátevők. Mivel laktóz és gluténmentes, így ételérzékenyek is fogyaszthatják.

Gyors rendelés: