Vírusos megbetegedésekre

AMINOSAVAKKAL AZ INFLUENZA, A COVID ÉS EGYÉB VÍRUSOK ELLEN?

Biztosan te is tudod, hogy milyen 39 fokos lázzal feküdni, várni, hogy hasson a lázcsillapító, és gördüljön le végre az úthenger a fejedről. Nincs étvágyad, egész nap fekszel, tolod a C vitamint, meg a teát. Közben a wc-re is alig van erőd kimenni, a tükörből meg egy barlangi troll néz vissza rád. A harmadik nap már a megváltásért imádkozol. És akkor rázendít a köhögés, meg az orrfújás.

Az utóbbi 2 évben valószínűleg drasztikusan megemelkedett az immunerősítésre és a vírus elleni szerekre való keresések száma a Google-ben. Ez nem véletlen, hiszen ösztönösen szeretnénk tenni valamit, amivel megőrizhetjük, vagy visszanyerhetjük az egészségünket.

Így a Covid idején valószínűleg többen is betáraztunk C és D vitaminból, különböző gyógynövényekből, melyeknek vírusirtó hatást tulajdonítanak, na meg persze WC papírból.

A vírusok leghatásosabb ellenszere a megfelelő tápanyagok bevitele

Persze, fix recept nincs, mindenkire más hatással volt a betegség, már amennyiben átment rajta, ráadásul szerteágazó tüneteket okozva. A megfelelő tápanyagok biztosítása (és ebbe nem csak a vitaminok és az ásványi anyagok tartoznak bele) elengedhetetlen a jólétünkhöz békeidőben is, nem csak egy influenza, vagy a Covid járvány idején.

Ebből következik, hogy vírusos megbetegedések esetén rengeteget tehetsz a gyógyulásodért azzal, ha pihensz, és közben azokat a tápanyagokat juttatod be a szervezetedbe, amiket az a legjobban tud felhasználni a gyógyításhoz. És ez alatt nem a tünetek elnyomását, vagy enyhítését célzó gyógyszeripari készítményeket értjük.

Az egyik legfontosabb tápanyag a fehérjékből nyert aminosavak

Az aminosavakra rengeteg mindenhez szüksége van a szervezetünknek, kezdve az izmainktól, és a csontjainktól a hormonjainkon át, egészen a hajunkig, és a körmeinkig. Elsősorban a fehérjék (vagyis húsok, tejtermékek, illetve egyes növények) megemésztése során juthatunk aminosavakhoz, amiket aztán a szervezetünk felhasználhat a különféle sejtjeink felépítéséhez.

Hogyan segíthetnek az aminosavak egy vírusos megbetegedés esetén?

Rengeteg aminosav létezik, de ezek közül van 8, amit kizárólag a táplálékon keresztül tudunk bevinni, ezért esszenciálisnak, vagyis lényeginek nevezzük őket. A 8 esszenciális aminosav között találunk olyat, amelyik antibakteriális hatású, van olyan, ami erős antioxidáns, és van, ami fájdalom csillapító hatású.

Alapvető tápanyagként hozzájárulnak a szervezetünk gyógyításához, regenerációjához, fejlődéséhez, nem csak a sportolás utáni regeneráció részeként, de a mindennapokban, így akár egy betegség esetén is.

Nézzünk egy konkrét tapasztalatot

Az alábbi visszajelzést emailben kaptuk egy Amino Primo fogyasztótól, melyet most változtatás nélkül adunk közre.

„Másodszor estem át a Covidon, a környezetemhez képest enyhe tünetekkel. Két oltás után, semmilyen alap betegséggel nem rendelkezem, és 40-en felett is átlagosan aktív életmódot élek. A betegség alatt végig emelt dózisban szedtem az aminosavakat, mert úgy éreztem, hogy szükségem van az extra tápanyagokra. Míg az ismerőseim közül többen nagyfokú gyengeségről panaszkodtak, én ezt nem tapasztaltam. Leginkább enyhe, vagy közepes erősségű megfázásos tüneteim voltak, és a szagok-ízek is csak 2-3 napra tűntek el. Szerintem az aminosavaknak köszönhetem, hogy nem gyengültem le, és gyorsabban is épültem fel.”

Az aminosavak tényleg megvédenek a Coviddal és más vírusokkal szemben?

Nos, azt rögtön érdemes leszögeznünk az elején, hogy az aminosavaknak önmagukban nincs vírusirtó, vagy Covid ellenes hatása. Azonban az aminosavak támogatják a T sejtek vírusirtó munkáját is, vagyis közvetve hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetünk hatékonyabban vegye fel a vírusokkal és egyéb kórokozókkal szemben a harcot.

Hiszen, ha több tápanyag áll a rendelkezésünkre, akkor a testünknek nem máshonnan kell elvonnia őket, pl. az izmokból, ami akár erőtlenséghez, gyengeséghez is vezethet, főként egy hosszabb lefolyású betegség esetén. Ráadásul minden más testi folyamatra is juthat elegendő tápanyag, így nem alakul ki további hiányunk.

És ne felejtsük el, hogy egy influenzás, vagy Covid megbetegedés sokszor étvágytalansággal jár együtt, vagyis eleve kevesebb tápanyaghoz jutunk hozzá. Ezért szerintünk érdemes ilyenkor is aminosavakat szedni kiegészítésként, hogy támogassuk a szervezetünket a mielőbbi felépülésben, illetve, hogy megakadályozzuk a drasztikus legyengülését.

Ezért érdemes aminosavakkal támogatni az étrendünket

Érthető, hogy aminosavat enni fehérje helyett, vagy akár fehérjét enni rántott hús helyett, nem tűnik természetes megközelítésnek. Nem is az.

A legjobb az lenne, ha mindannyian egészséges, nem antibiotikumokon és szteroidokon táplált állatok húsából juthatnánk hozzá az értékes fehérjékhez. Vagy vegánként/ vegetáriánusként csakis ellenőrzött biogazdálkodásból, tartósítószerektől mentesen szerezhetnénk az élelmiszert.

Vagy, hogy hogy mindenki kellő figyelmet fordítana a kiegyensúlyozott táplálkozásra az életmódjának megfelelően. De legfőképpen, hogy mindenkinek olyan fontos lenne a saját egészsége, hogy figyel a szervezete jelzéseire, és időben változtatna azon, amin szükséges.

Tudjuk, hogy minden szervezetnek más a története. Vannak, akik mögött rögösebb út áll, és kevesebb türelem, figyelem, vagy szeretet jutott osztályrészül, (például valamilyen krónikus betegség miatt).

„Hiszünk abban, hogy a változáshoz, a változtatáshoz sosem késő.”

Ebben segíthet neked az Amint Primo esszenciális aminosav készítmény azzal, hogy gondoskodik a szervezeted számára az egyik legfontosabb tápanyagról, méghozzá a megfelelő mennyiségben és arányban.

A betegségének oka 8 hiányzó tápanyag könyv olvasása

Szeretnél többet megtudni az aminosavak fontosságáról? Rendeld meg ingyen szállítással a 8 hiányzó tápanyag című könyvünket, amiben elsősorban arra koncentráltunk hogy milyen betegségekhez (vagy azok láncolatához) vezethet az aminosavak hiánya.

Neked ajánljuk az esszenciális aminosavakat,

  • ha valamilyen krónikus betegséggel küzdesz pl. magas vérnyomás, vércukor
  • ha hormonális egyensúly problémákkal küzdesz
  • ha szeretnéd támogatni a szervezetedet a gyógyulásban
  • ha tényleg szeretnél érdemben tenni az egészségedért
  • ha szeretnél javítani az általános állapotodon és a közérzeteden
  • ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű fehérjét
  • ha nem fogyasztasz kellően jó minőségű fehérjét
  • ha valamilyen felszívódási problémával, ételérzékenységgel küzdesz

Így juthatsz hozzá a legegyszerűbben

Az Amino Primo egy esszenciális aminosav készítmény, melyet naponta szedhetsz többféle adagolásban is. A tabletták csakis a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák a megfelelő arányban, semmi mást. Nincsenek további állagjavítók, vagy egyéb ismeretlen nevű hozzátevők. Mivel laktóz és gluténmentes, így ételérzékenyek is fogyaszthatják.

Gyors rendelés: