Az esszenciális aminosav fogyasztás egészségügyi előnyei

Az esszenciális aminosav fogyasztás egészségügyi előnyei

Az emberi test minden fehérjéje aminosavakból épül fel.

Az élelmiszerek széles skálájában megtalálhatók olyan fehérjék amik tartalmaznak ehhez minden szükséges aminosavat. De kiderült, hogy a koncentrált adagok kiegészítő formában történő fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Segíthet a hangulat és az alvás javításában.

A triptofán egyike a nyolc esszenciális fehérje építő aminosavnak. Esszenciálisnak nevezzük, mert az emberi test nem képes előállítani. Kizárólag étkezéssel jutunk hozzá. A triptofán a szerotonin termeléséhez szükséges, amely neurotranszmitterként (ingerület átvivő anyag) működik a szervezetben. A szerotonin a hangulat, az alvás és a viselkedés legfőbb szabályozója. Az alacsony szerotoninszintet depressziós hangulathoz és alvászavarokhoz kötik.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a triptofán kiegészítése csökkentheti a depresszió tüneteit, javíthatja a hangulatot és javíthatja az alvást. Most egy 19 napig tartó, hatvan idős nő bevonásával végzett vizsgálat azt találta, hogy napi 1 gramm triptofán növelte az alanyok szubjektív energiáját és javította a hangulatukat a placebo csoporthoz képest.

Forrás: Cambridge Core

Közzétéve:
2023-08-30 10:46

Gyors rendelés

Ne keresgélj, csak add meg hány dobozzal szeretnél rendelni, és már küldjük is!
Amino Primo tabletta

Amino Primo tabletta

100% esszenciális aminosav étrend kiegészítő. Nem tartalmaz adalék illetve segédanyagokat. Egy doboz tartalma 300 tabletta. Napi ajánlott adagja 10-20 gramm (10-20 tabletta).
9.990 Ft
„Csak azt tudom mondani, hogy jobban érzem magam, mióta szedem. Mostanában nem edzek, de a munkám elég megterhelő. Fizikailag és szellemileg egyaránt. Meglátjuk, mennyit jelent majd, ha újraelkezdek edzeni.” (L.L.)