Hiányzik a lendület?

LEHANGOLT VAGY? NEM ÚGY JÖNNEK ÖSSZE A DOLGOK, AHOGY SZERETNÉD?

Ha egy ideje úgy érzed, hogy elnyelt a mindennapok feneketlen kútja, és nem tudsz feltöltődni még a kedvenc időtöltéseid során sem, akkor érdemes gyanakodnod arra, hogy valami nincs rendben.
Ennek számos oka is lehet, és ha más tünetek is társulnak hozzá, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulnod.

Lehet, hogy nem is gondolnád, de nagyban befolyásolhatja mindezt az, hogyan táplálkozol. Direkt nem evést írtam, hiszen a táplálkozás során tápanyagokat biztosítunk a szervezetünk számára. A fehérje az egyik legfontosabb tápanyagunk, amire nagy szükségünk van a sejtek megújulásában, regenerációban, és még rengeteg mindenhol, hiszen ez az egész szervezetünk építőanyaga.

Amiről viszont még kevesebben hallhattál, hogy az elfogyasztott fehérjét aminosavakra bontja a testünk, melyeket fel tud használni többek között a hormonokhoz, enzimekhez, az izmokhoz, a csontokhoz, a bőrhöz, a hajhoz, a körmökhöz és még sok minden máshoz. 

Esszenciális aminosavak a szervezetben

A szervezetünk számára szükséges aminosavak közül nyolc esszenciális, ami azt jelenti, hogy ezeket kizárólag külső forrásból tudjuk bejuttatni a szervezetbe. 

A triptofán egyike a nyolc esszenciális aminosavnak. A szerotonin termeléséhez szükséges, ami neurotranszmitterként (ingerület átvivő anyag) működik a szervezetben. A szerotonin a hangulat, az alvás és a viselkedés legfőbb szabályozója. Az alacsony szerotonin szint befolyásolhatja az ember állapotát. 

Akkor mi lehet a megoldás a problémára?

Az aminosav az emberi testben olyan, mint az építőanyag egy építkezésen. Akkor megy minden jól, ha a szükséges mennyiségben áll a rendelkezésünkre. Ha valamelyik hiányzik, az éppen olyan gond lehet, mintha valamiből több van.

Aki épített már házat, az emlékezhet arra, hogy egy megmaradt kupac építőanyagtól mekkora gond lehet megszabadulni. Igaz, talán nem akkora, mint azzal szembesülni, hogy szinte minden van a falazáshoz, ami szükséges, csak víz nincs.

Ezért fontosak az arányok

Hasonlóképpen van ez a fehérjék előállításához szükséges aminosavakkal is. Ha csak egy hiányzik a nyolc létfontosságú építőelemből, akkor lelassul, vagy megáll a fehérje szintézis, ami semmiképpen nem ideális. 

Kisebb probléma, de probléma, ha valamelyikből több van, mint ami szükséges. Ilyenkor a szervezetünk megszabadul a feleslegtől egyszerűen úgy, hogy kalóriává alakítja, illetve más haszontalan melléktermékké.

 

Tégy meg mindent az egészségedért, nincs ennél fontosabb

Fordíts kellő figyelmet a kiegyensúlyozott táplálkozásra, figyelj a szervezeted jelzéseire, és változtass azon, amin szükséges, hogy a kívánt eredményt érd el.

„Hiszünk abban, hogy a változáshoz, a változtatáshoz sosem késő.”

Nézd meg, vajon neked miben segíthetnek az aminosavak, próbáld ki az Amino Primo-t!

A betegségének oka 8 hiányzó tápanyag könyv olvasása

Szeretnél többet megtudni az aminosavak fontosságáról? Rendeld meg a 8 hiányzó tápanyag című könyvünket - most ingyen szállítással!