Fogyókúrák

HOGYAN SEGÍTHETED A FOGYÓKÚRÁDAT AMINOSAVAKKAL?

Sajnos a kalóriacsökkentésen alapuló fogyókúráknak van egy igen kellemetlen, járulékos következménye. Nevezetesen, hogy minden leadott kilogramm közel harmada a zsírmentes testtömegből megy le. De mit is jelent ez pontosan?

Azt, hogy le akartam adni egy kiló zsírt, de leadtam az izmaimból, és a csontjaimból is egy kicsit, ráadásul hullani kezdett a hajam, és a körmeim is töredeznek.

Mi történik a testünkben a fogyókúra hatására?

Fogyókúrázás közben a test nemcsak a zsírszöveteit használja fel és alakítja át energiává, hanem a saját fehérjéit is. Ennek eredményeként értékes testrészek válhatnak áldozatul, és gyengülhet a szervezet védekezőképessége.

Így a fogyókúra végén az ember általában gyengébbnek, erőtlenebbnek érzi magát, mint amikor belekezdett. Ha megvizsgálnánk a testi paramétereket, illetve az izmok, és a szív állapotát, valószínűleg rosszabb értékeket kapnánk, mint amikor túlsúllyal küzdött.

Mi ennek az oka?

A kevesebb kalória bevitel kevesebb tápanyagot jelent, vagyis (főleg egyes diétákban) kevesebb fehérjét is. Ha kevesebb fehérjéhez jut a szervezetünk, akkor kevesebb aminosav áll a rendelkezésre, hogy fenntartsa az egészségünket, és nagyobb eséllyel alakulhatnak ki ‍krónikus betegségek is.

Fehérjékre nem csak az izomzatunknak van szüksége, hanem a csontjainknak, a hormonjainknak, a bőrünknek, a hajunknak, hogy csak néhány fontosabb területet említsünk. Ha pedig kevesebb tápanyaghoz jutunk, a szervezet priorizál, és az izomzatunk, vagy az immunrendszerünk állapota hátrébb sorolódik.

A sikertelen fogyókúrák története

Egy átlagos fogyókúra néhány hétig (se) tart. Ennyi idő után veszítik el legtöbben a lelkesedésüket, és az izmaik egy részét is. Ennyi idő után érzik azt, hogy pokolba az egésszel, ez csak keserűség, lemondás, és harag, semmi értelme.

Ami abszolút érthető, hiszen mindenki kifordulna magából egy idő után, ha huzamosabb ideig le kellene mondania a finom falatokról. Ráadásul, mintha csak valami rossz csattanó lenne, a fogyókúra befejezése után szinte pillanatok alatt ugranak vissza a kilók, hiszen a szervezet eszeveszetten megpróbálja pótolni az addig nélkülözött tápanyagokat.

Így tervezheted meg okosabban a fogyókúrádat

Senki nem születik étrend szakértőnek, ezért ha komolyan gondolod, mindenképpen olvass utána a választott diétád előnyeinek és hátrányainak. Egy diétában talán még fontosabb a tápanyagok megfelelő elosztása, ezért sosem érdemes vakon csak a kalóriákat számolgatni. Végtére is, 1500 kalóriát bevihetsz 10 túró rudi formájában is.

Segítheted a fogyókúrádat többféle étrendkiegészítővel is, hogy ne szenvedj hiányt semmilyen tápanyagból. Ilyenkor javasolt jó minőségű, magasabb dózisú multivitamint szedni, illetve valamilyen fehérje készítménnyel, vagy aminosavval megtámogatni az étrendedet, hogy ne gyengülj le, és ne az izmaidat fogyózd le.

Fontos megjegyezni, hogy a fehérje készítmények, pl. tejsavó fehérje, vagy vegán fehérjeporok tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, illetve más adalék anyagokat is. Ha pedig tejjel fogyasztod őket víz helyett, növeled a kalória bevitelt. Így ez kevésbé jó választás abban az esetben, ha a kalóriák mennyiségét is figyeled.

Így segítenek neked az aminosavak a fogyókúrádban

Napi 15-20 gramm aminosav segít azoknak a fogyókúrázóknak, akik alacsony kalóriatartalmú étrenddel szeretnének fogyni, abban, hogy megőrizzék a zsírmentes testtömegüket, vagyis az izmokat. A súlyvesztés nagy része így a testzsírból megy le.

Ezzel megakadályozható, hogy a fogyókúra alatt a szervezet legyengüljön, vagy akár le is betegedjen, továbbá, hogy a fogyókúra után rögtön visszaugorjanak a nem kívánatos zsírpárnák.

Az Amino Primo esszenciális aminosav készítmény nem tartalmaz semmilyen plusz hozzáadott anyagot, és az ideális aminosav arányainak köszönhetően, teljes egészében a fehérje szintézisben vesz részt, így nem alakul át cukorrá, vagyis kalóriává.

Ezért érdemes aminosavakkal támogatni az étrendünket

Érthető, hogy aminosavat enni fehérje helyett, vagy akár fehérjét enni rántott hús helyett, nem tűnik természetes megközelítésnek. Nem is az.

A legjobb az lenne, ha mindannyian egészséges, nem antibiotikumokon és szteroidokon táplált állatok húsából juthatnánk hozzá az értékes fehérjékhez. Vagy vegánként/ vegetáriánusként csakis ellenőrzött biogazdálkodásból, tartósítószerektől mentesen szerezhetnénk az élelmiszert.

Vagy, hogy hogy mindenki kellő figyelmet fordítana a kiegyensúlyozott táplálkozásra az életmódjának megfelelően. De legfőképpen, hogy mindenkinek olyan fontos lenne a saját egészsége, hogy figyel a szervezete jelzéseire, és időben változtatna azon, amin szükséges.

Tudjuk, hogy minden szervezetnek más a története. Vannak, akik mögött rögösebb út áll, és kevesebb türelem, figyelem, vagy szeretet jutott osztályrészül, (például valamilyen krónikus betegség miatt).

„Hiszünk abban, hogy a változáshoz, a változtatáshoz sosem késő.”

Ebben segíthet neked az Amint Primo esszenciális aminosav készítmény azzal, hogy gondoskodik a szervezeted számára az egyik legfontosabb tápanyagról, méghozzá a megfelelő mennyiségben és arányban.

A betegségének oka 8 hiányzó tápanyag könyv olvasása

Szeretnél többet megtudni az aminosavak fontosságáról? Rendeld meg ingyen szállítással a 8 hiányzó tápanyag című könyvünket, amiben elsősorban arra koncentráltunk hogy milyen betegségekhez (vagy azok láncolatához) vezethet az aminosavak hiánya.

Neked ajánljuk az esszenciális aminosavakat,

  • ha valamilyen krónikus betegséggel küzdesz pl. magas vérnyomás, vércukor
  • ha hormonális egyensúly problémákkal küzdesz
  • ha szeretnéd támogatni a szervezetedet a gyógyulásban
  • ha tényleg szeretnél érdemben tenni az egészségedért
  • ha szeretnél javítani az általános állapotodon és a közérzeteden
  • ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű fehérjét
  • ha nem fogyasztasz kellően jó minőségű fehérjét
  • ha valamilyen felszívódási problémával, ételérzékenységgel küzdesz

Így juthatsz hozzá a legegyszerűbben

Az Amino Primo egy esszenciális aminosav készítmény, melyet naponta szedhetsz többféle adagolásban is. A tabletták csakis a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák a megfelelő arányban, semmi mást. Nincsenek további állagjavítók, vagy egyéb ismeretlen nevű hozzátevők. Mivel laktóz és gluténmentes, így ételérzékenyek is fogyaszthatják.

Gyors rendelés: