Gyakran ismételt kérdések

Kinek kell aminosavat fogyasztania? Szedhetek aminosavat? Aminosav rendelés?

Lehet, hogy ezek másnak is eszébe jutottak, nézz itt körül, hátha választ találsz a kérdésedre.

TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Kinek javasolják az Amino Primo fogyasztását?

Mivel az aminosavak testünk alapvető építőkövei, ezért életkortól, nemtől, testsúlytól függetlenül mindenki fogyaszthatja. A táplálkozásunk során nagyon fontos a jó minőségű fehérje fogyasztása, különös tekintettel az esszenciális aminosavakra, melyeket megfelelő arányban és mennyiségben kell biztosítanunk a szervezetünk számára.

Mennyi az ideális napi mennyiség?

Mivel egy alapvető élelmiszerről van szó, így nincs kőbe vésve semmi. Nincs két egyforma test, ahogy két egyforma nap sem. Az általános megfigyelés, hogy már napi 10 gramm Amino Primo fogyasztása érezhető változásokat eredményez. Az elfogyasztott mennyiséget egészen addig érdemes növelni, ameddig még bármilyen pozitív eredményt tapasztalunk.

Folyamatosan, vagy kúraszerűen kell fogyasztani?

Mivel aminosavak nélkül nem tudnánk túlélni, és az életműködésünk alapvető hozzávalója, így fogyasztása folyamatosan ajánlott. Természetesen a fehérjetartalmú élelmiszerek fogyasztásával is hozzájutunk aminosavakhoz, kérdés, hogy milyen mennyiségben és minőségben, illetve mennyi hasznosul belőlük. Ha valaki elkezdi fogyasztani az Amino Primo-t, és pozitív változásokat tapasztal, az azt jelenti, hogy az étkezésével korábban nem jutott elegendő esszenciális aminosavhoz, ami fehérje hiányos állapotot eredményezett. Erre a legjobb megoldás az esszenciális aminosavak rendszeres fogyasztása.

Mekkora kalóriatartalma van egy adagnak?

Gyakorlatilag semennyi, mivel az Amino Primo 99%-ban hasznosul a szervezet fehérjeszintézise során.

Érzékeny a gyomrom, nem fogja irritálni a tabletta?

Mivel semmilyen allergént nem tartalmaz, így jó eséllyel semmilyen kellemetlen reakciót nem fog okozni. Javasoljuk, hogy éhgyomorra vegye be 1 pohár vízzel, és figyelje meg, hogyan reagál a gyomra.

Én naponta eszem húst, és tejtermékeket, amik bőséges fehérjeforrások, emellett is szükségem lehet aminosavakra?

Nem csak a puding próbája az evés, hanem a fehérjéké is. Egy átlagos napi étkezés vegyesen tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, és zsírokat is. Hogy ez kinél milyen arányban van, az természetesen az adott étrendtől függ. Nehéz azt megmondani, hogy elegendő fehérjét fogyasztunk-e, hiszen a testünk működését nem tudjuk mikroszkóp alatt vizsgálni. Vásárlóink döntő többsége számtalan pozitív változásról számol be az Amino Primo fogyasztását követően, ez alapján úgy gondoljuk, hogy mégiscsak általános probléma lehet a fehérjehiányos táplálkozás, melyet az esszenciális aminosavak fogyasztásával helyre lehet hozni.

Tartalmaz valamilyen allergént?

Nem, az Amino Primo egyik fontos előnye, hogy a 8 esszenciális aminosavon kívül semmilyen más összetevőt nem tartalmaz, így bárki számára fogyasztható.

Fogyaszthatják gyermekek is?

Természetesen, sőt, egy fejlődésben lévő szervezet a növekedéshez az általánosnál jóval nagyobb mennyiségben igényel építőelemeket, ezért kiemelten fontos, hogy a tápláló ételek mellett esszenciális aminosavakból is elegendő mennyiséget fogyasszon, hogy ne gátolja semmi sem az egészséges fejlődését. A természetben előforduló fehérjék közül az anyatej fehérje hasznosulása a legmagasabb, mintegy 49%, nem véletlen, hiszen rendkívül gyors növekedést kell biztosítania az újszülöttnek. Az Amino Primo 99%-ban hasznosul a szervezet fehérjeszintézise során.

Ki lehet-e vele váltani egy étkezést?

Egy adagban egy étkezésnek megfelelő fehérjetartalommal számolhatunk, így ebből a szempontból igen. Viszont mivel a kalória tartalma közel nulla, így azok számára, akik erre érzékenyebbek (vércukor szint ingadozás), azoknak erre figyelnie kell. Számos visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy az Amino Primo fogyasztásával csökkent az étvágy, elmaradtak a nassolások, hiszen a szervezet megkapta a jó minőségű tápanyagot, és már nem éreztek késztetést a csipegetésre.

Ha kifejezetten sportoláshoz szedem, akkor mikor fogyasszam el, és mennyit?

Az a megfigyelésünk, hogy üres gyomorra fogyasztva mindössze 25 perc alatt felszívódik, és bekerül a véráramba, így edzés előtt fél órával fogyasztva már a sportolás kezdetén tapasztalhatjuk a jótékony hatását. Vannak, akik egy igazán megterhelő edzést követően is elfogyasztanak egy adagot, hogy szervezetük könnyebben tudjon regenerálódni. Ezért azt javasoljuk, hogy próbálja ki az edzést Amino Primo-val, és ha tapasztalt pozitív változást, akkor tesztelje a szükséges mennyiséget 5-10 gramm között, ez teljesen egyedi minden embernél.

Böjtnél, időszakos böjtnél alkalmazható?

A böjt szerepe többek közt az emésztőrendszerünk pihentetése, a méregtelenítés, és a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása. Mivel az Amino Primo nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, csak kizárólag a 8 esszenciális aminosavat, így a böjt során alkalmazható, nem terheli meg az emésztőrendszerünket, viszont biztosítja a szükséges tápanyagot, hogy szervezetünk képes legyen a szükséges javításokat elvégezni.

5 hónapos terhes vagyok, lesz bármilyen hatással a babára, ha aminosavakat fogyasztok?

Aminosavakat minden nap fogyasztunk, hiszen a fehérjetartalmú élelmiszerek emésztésének végső fázisában előállnak az aminosavak, melyekből felépül a szervezetünk. Az Amino Primo csak és kizárólag a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, melyet a vegyes táplálkozás mellé kiegészítésként javaslunk. A kérdésre talán egy újabb kérdéssel válaszolnánk: vajon a terhesség alatt több, vagy kevesebb fehérjére van szüksége egy édesanyának és a pocakban fejlődő babának?

Vegán étrendet folytatok, ebbe beleilleszthető ez a termék?

Igen, tökéletesen megfelel, a hatóanyagok növényi alapanyagból készülnek, és teljes értékű esszenciális aminosavakat tartalmaznak.

Túl lehet-e adagolni?

Határozottan nem, mivel az a mennyiség, amelyet a szervezet nem képes hasznosítani, kalóriává alakul, és a testünk ekképp hasznosítja.

Idáig fehérjeporokat fogyasztottam, érdemes lenne átállnom az aminosavakra?

Különböző fehérje készítmények találhatók a piacon, melyeknek alaposan meg kell nézni az összetételét, és ez alapján felelősen dönteni. Egy biztos, hogy a fehérjét azért fogyasztjuk, hogy az emésztéssel aminosavakhoz jussunk. Az Amino Primo tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat, a tökéletes hasznosuláshoz megfelelő arányban, így ezt már nem kell megemészteni, mindössze 25 perc alatt felszívódik, és a testünk rendelkezésére áll.

SZÁLLÍTÁS

Mikor érkezik meg a rendelésem?

Minden adott napon beérkezett megrendelést másnap délelőtt fesz fel a futár, és következő napon szállítják ki. Így általában a megrendeléstől számított 2. munkanapon meg is érkezik a csomag. A csomagokat a GLS futárszolgálat szállítja a megadott címre.

Mit tegyek, ha sérült a doboz?

Ha sérült a csomagolás, akkor a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, esetleg átvételkor kibontani, és ellenőrizni, hogy a termék doboza is sérült-e. Utólag sajnos már nem sokat tudunk tenni.

Személyes átvételre van lehetőség?

Egyelőre sajnos nincs, jelenleg csak webshopos értékesítéssel tudunk rendeléseket teljesíteni.

FIZETÉS

Mennyire biztonságos a kártyás fizetés?

A webshopban a Stripe fizetési szolgáltató rendszerét használjuk, ami a legmagasabb biztonsági minősítéssel rendelkezik.

Nem sikerült a kártyás fizetés, valamiért kidobott a rendszer. Mit tegyek? 

Mindenképp írj nekünk az info@aminoprimo.hu email címre, megnézzük a rendszerben, mely ponton akadtál el, és segítünk. Ha valamiért mégsem megy, akkor tudunk átutalásos számlát is küldeni a rendelésről, és azt az internetbankból el tudod utalni. 

Tudok-e utánvéttel fizetni?

Igen, a rendelésnél utánvétes fizetéssel is lehet fizetni.

Hogyan kapok számlát a vásárlásról?

A számlát a csomag feladása után a szoftver automatikusan küldi az általad megadott email címre. A számla hivatalos e-számla formátum. Ha nem találod a bejövő postafiókodban, kérlek, ellenőrizd a spam mappát, vagy a promóciós mappát is. Ha ezek után sem találod, akkor írj nekünk az info@aminoprimo.hu email címre.