Magas vérnyomás

Magas vérnyomás

Ha egy tápanyag megfelelő adagolását követően egy tünet csökken vagy megszűnik, akkor ez azt jelenti számunkra, hogy a tünet kialakulásakor ez a tápanyag nem volt elegendő mennyiségben jelen az étrendünkben. 

Számos vizsgálat igazolta, hogy a magasabb proteinbevitel csökkenti a vérnyomást, és a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőire is jó hatással van. 

Negyven jól ellenőrzött vizsgálat összesített eredménye szerint a magasabb fehérjebevitel csökkentette a szisztolés (1,76 Hgmm) és a diasztolés vérnyomást (1,15 Hgmm) is. 

Mellesleg az is kiderült a vizsgálatból, hogy a magas fehérjetartalmú étrend nemcsak a vérnyomást, hanem az LDL koleszterin és a trigliceridek szintjét is csökkentette. 

Mondhatná erre egy szkeptikus, hogy mit számit egy-két Hgmm csökkenés ott, ahol a 120-as vérnyomás helyett 160-ast mért az orvos? Nem is keveset. Ugyanis a magas vérnyomás, mint betegség soha nem vezethető vissza egyetlen okra. Ezért nincs is rá olyan természetes gyógymód, hogy csináld ezt vagy azt és lemegy a vérnyomásod. Számos vérnyomást csökkentő vagy mondjuk inkább normalizáló dolog van, de egyetlen olyat sem ismerek a gyógyszereken kívül, ami egy lépésben levinné a kívánt tartományba. Bármelyik életmódbeli vagy táplálkozásbeli változás, ami egy-két-három pontot csökkent, az érvényes és betartandó. 

Ha csökkenti valaki a nátriumbevitelét és növeli a káliumot ennek arányában, az is fog pár pontot csökkenteni. Ha lead pár kiló túlsúlyt, az is. Ha mozog valamennyit mindennap, az is. És el lehet érni 20-30 Hgmm csökkenést, de nem egy dolog drasztikus mértékű változtatásával. 

Az elegendő mennyiségű és minőségű fehérjebevitel minden kétséget kizáróan és orvosilag igazolva is egy ilyen lépés a sok lehetséges közül. 

Közzétéve:
2022-07-03 20:05

Gyors rendelés

Ne keresgélj, csak add meg hány dobozzal szeretnél rendelni, és már küldjük is!
Amino Primo tabletta

Amino Primo tabletta

100% esszenciális aminosav étrend kiegészítő. Nem tartalmaz adalék illetve segédanyagokat. Egy doboz tartalma 300 tabletta. Napi ajánlott adagja 10-20 gramm (10-20 tabletta).
9.990 Ft
„Korábban már szedtem egy hónapig. Előtte éreztem, hogy valami nem stimmel bennem, és amikor elolvastam a könyvet, éreztem, hogy ez hiányozhat nekem. Nehéz táskákat cipelek vállon és kézben. Gyakran volt olyan érzésem a térdemben, hogy mindjárt összerogyok. Szedés közben ezek csökkentek és egy idő után elmúltak. Valamint a cipekedés általi izommegerőltetés és izomláz általi izomfájdalom csökkent és később el is múlt. Most 4 napja kezdtem újra szedni, az izomfájdalmaim már csökkentek.” (K.I.)