Az esszenciális aminosavak fontossága nem elhanyagolható

A legtöbb táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a fehérje az egyik legfontosabb tápanyag a sikeres izomépítéshez. Minden általunk fogyasztott fehérje – származzon az akár húsból vagy növényi forrásból – aminosavakból épül fel. A fehérje nagyon fontos az optimális testösszetétel szempontjából, emellett esszenciális makrotápanyagként tartják számon. Az esszenciális aminosavak előállítására testünk nem képes, így étrendünk vagy aminosav tabletta révén kell hozzájutnunk.

Hogyan hatnak testünkre az esszenciális aminosavak?

Az esszenciális aminosavak hatásai egyelőre a sportolók, testépítők körében ismertek, hiszen ezek a fehérjék felépítésében, valamint az izomtömeg növelésében és megtartásában is kiemelt szerepet játszanak.

Fontos kiemelni, hogy nemcsak a sporttáplálkozás szempontjából fontosak az esszenciális aminosavak, hiszen számos élettanilag elengedhetetlen szerepet töltenek be szervezetünkben, így többek között az agyi funkciókra, mint például a memóriára és a koncentrációs képességre is pozitívan hatnak.

Szervezetünk számára a víz után a fehérje az egyik legfontosabb összetevő. A fehérjét pedig összesen 20 különböző aminosav alkotja, melyekre a testünk megfelelő működéséhez mind szükségünk van.

Ahhoz, hogy a szervezet megfelelően funkcionáljon, napi szinten szüksége van az esszenciális és a nem esszenciális aminosavakra egyaránt. Hiányállapot esetén az immunrendszer legyengül, melynek következtében számos egészségügyi probléma kialakulhat.

Ha az alábbiakat tapasztalod, lehet hogy az esszenciális aminosavak pótlására szorulsz, amiben hatalmas segítséget nyújthat egy aminosav tabletta: 

  • legyengült immunrendszer
  • fáradékonyság, gyengeség
  • koncentrációs nehézségek
  • a vércukorszint ingadozása
  • hangulatingadozások
  • lassan gyógyuló sebek
  • lassú anyagcsere
  • száraz, töredezett haj
  • álmatlanság, alvászavarok
  • szorongás

Miért kiváló választás az aminosav tabletta?

A táplálkozásunk során elfogyasztott fehérjék (húsok, halak, tojás, terjermékek, stb.) aminosav tartalma különböző, ezeket eltérő módon tudja a szervezetünk hasznosítani. Ennek oka, hogy a bennük található aminosavak aránya közel sem ideális, ezért az elfogyasztott fehérje nagy része kalóriává alakul, és csak kisebb részét képes az emberi fehérjék felépítésére felhasználni.

Ezzel szemben az Amino Primo esszenciális aminosav tabletta ideális arányban tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat, így a benne található hatóanyag 99%-ban hasznosul, melyeket testünk hatékonyan képes a saját fehérjéinek felépítésre fordítani. A termék további előnye, hogy a hatóanyagokat könnyen felszívódó formában tartalmazza, így fogyasztás után mindössze 30 perccel már kifejti jótékony hatását.

A teljes értékű fehérjék fontosságának megértése lehetővé teszi a tudatos táplálkozási döntések meghozatalát, amelyek támogatják az izomnövekedést, az anyagcserét, a hormontermelést, az immunrendszer működését és az általános jóllétet. Beépítésük a változatos, kiegyensúlyozott étrendbe biztosítja az esszenciális aminosavak megfelelő bevitelét, elősegítve ezáltal a hosszú távú egészséget.

Az aminosavak, ezen belül az esszenciális aminosavak tehát a fehérjék alapkövei, melyekre nemcsak az izmoknak, de az egész szervezetnek szüksége van. Ahhoz, hogy a szervezeted megfelelően tudjon működni, fontos, hogy napi szinten elegendő aminosavhoz jusson, ezek szintjét segít fenntartani az Amino Primo által forgalmazott aminosav tabletta.
Vissza a blogba